miercuri, 18 februarie 2009

NU & Apa Neagra L.A. B.I.R.O.U.

"Salut. Seara de joi se va numi Calamus. L.S." [Liviu Saşa]



Timisorenii neconventionali + originali = experimental[i] de la NU & Apa Neagra au zis ca le-ar face placere sa puna d`un session informal L.A. B.I.R.O.U. Adica atmosfera complet relaxata, cu o "muzica-drog", foarte rar auzita. Au ales ziua de Joi, 19 Februarie 2009, imediat dupa piesa de teatru, binecunoscuta deja, Monoloagele Vaginului.
Adica pe la 20.30.

Proiectul muzical timişorean NU s-a reinventat ca NU & APA NEAGRĂ într-un moment care a coincis cu finalizarea producţiei albumului OMAG, apărut la casa de discuri germană Lollipopshop (2008), ca urmare a celor două turnee susţinute în Germania în 2006.
Trupa prezintă publicului o formulă sonoră nouă, în care instrumentele tradiţionale turceşti şi româneşti (saz, cobză, tilincă etc.) sunt însoţite de o componentă electronică mai puternică decât cea întâlnită pe înregistrările mai vechi. Cobza, sazul, clarinetul, diversele elemente de percuţie se îmbină cu straturi sonore de multe ori aproape saturate, putându-se vorbi de o muzică psihedelică ale cărei rădăcini se află atât în folclor cât şi în ,,avangardă''.
Albumul OMAG a fost imprimat în şedinte succesive, la Berlin şi Timişoara.
Înregistrări de teren, instrumente tradiţionale (cobză, baglama-saz, tilincă) sunt combinate cu diverse electronice (generatoare de sunet, sintetizator), rezultatul fiind o ,,etno-psihedelie’’ pe alocuri brută, nefinisată – o caracteristică, de altfel, a sunetului NU & APA NEAGRĂ. Titlul albumului este inspirat de una dintre cele mai otrăvitoare plante din farmacopeea carpatină – Omagul. 13 piese originale sunt urmate de un mixaj diferit al uneia dintre ele, realizat de Alan Holmes (The Ectogram, Parking-Non-Stop).

Asadar, va poftim la CALAMUS!

VA ASTEPTAM !!!

Str. Teiul Doamnei 96, in spate, de 3 ori la dreapta, dupa nr 96..98 si un bloc, cativa metri fiecare, prin Laptari Tei - Nada Florilor - Cladirea alba cu etaj, lipita de una mare, portocalie.


0723.28.14.16 - 0743.36.91.46 - 0771.29.40.88

sau HARTA

Niciun comentariu:

 


L.A. B.I.R.O.U. Club © 2008. Design by: Pocket